Wednesday 9 June 2010

Vücut geliştirme, diyet, egzersiz, ilaçlar

Asla aynı kası iki kez üst üste çalıştırmayın.
Pazartesi kollar
Salı bacaklar
Çarşamba dinlenin
Cuma bacaklar
Haftasonu dinlenin veya çalışın.

Vücut geliştiricler dünyanın en kuvvetli insanları değildir. Onlar yalnızca vücutlarındaki yağ oranını %3e düşürür ve vücutlarındaki suyu atarlar. Ayrıca yarışmalardan önce karbonhidrat tüketimini sıfıra indirerek kaslardaki glikojeni boşaltırlar. Yarışma günü şekerli yiyerek bu kasların glikoz depolanmasını sağlarlar. Bu sırada damarları genişler ve belirginleşir. Bunlar pek sağlıklı şeyler değil. Dünyanın en güçlü adamları genelde oldukça fazla yağa sahip iri insanlardır. Bunların kasları yağların içine gömülüdür. Vücut geliştiriciler ise bunları belirgin hale getirmek için ellerinden geleni yaparlar. Kasların şişmesi için stereoidler kullanırlar.

Kas yapıcı ve dayanıklılığı artırıcı egsersizler vardır. Bu egzersizler karıştırılıpda kullanılabilir.

Kas yapıcı egzersizler, oksijensiz enerji metabolizmasını aktif hale geçirmeyi sağlar. Bunun için kısa sürelerle büyük ağırlıklar uygulanır.

Dayanıklılık artırıcı egzersizler ise uzun süreli hafif egzersizlerdir.

Uyusunda büyüsün
Kasların büyümesi egzersiz sırasında değil dinlenme sırasında olur. O yüzden uyku ve dinlenmeye egzersiz kadar önemlidir. Vücut geliştiriclerin pek çoğu günün çeşitli saatlerde uyuyarak kaslarının gelişmesini sağlarlar.

Egzersiz
Kas yapmak için ağırlığı kaldırın ve 60 saniye tutun. Bunu
Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapın. Kullandığınız ağırlığa her hafta yarım kilo ekleyin.
6-12 kez tekrarlayın.

İlaçlar
Vücut geliştiricilerin kullandığı yüzlerce ilaç vardır.
Bunların başında Lasix adlı diüretik gelir. Bu vücuttaki suyu attırarak kasları daha belirgin hale getirir. Ancak su ile birlikte vitamin ve minerallerde atılır.

İkinci ilaç ise Cytomel veya Cynomel adlı tiroid ilacıdır. Bu T3 ve T4 adlı tiroid hormonlarının üretilmesini sağlar. Bu hormonlar metabolizmayı hızlandırır. Ancak harici alınan tiroid hormonu tiroidin çalışmasını kötü yönde etkiler onu daha da tembelleştirir ve ilaca bağımlılık oluşur.

Son ilaç ise HCG, Human chorionic gonadotropin adlı hormondur. Bu ilaç steroid kullanan vücutçuların en çok kullandığı ilaçtır. Stereoidlerden küçülen testislerin normale dönmesine yarar.

No comments:

Post a Comment